کوچکترین غفلت مسلمانان زمینه نفوذ دشمنان را فراهم میکند
- نوشته شده توسط مدير سايت
- دسته: در پرتو قرآن
- بازدید: 796
حجتالاسلام عباس نظری معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قزوین، با اشاره به لزوم توجه به مقوله دشمنشناسی بر مبنای آموزههای قرآنی اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد تأکید در قرآن کریم دشمنشناسی است که آیه ۱۲۰ سوره آلعمران به این موضوع اشاره دارد.
وی افزود: در این آیه خداوند فرموده است «اگر نیکی به شما برسد دشمنان را غمگین میکند و اگر بدی رسد آنها بدان شاد میشوند و اگر صبر کرده و پرهیزگار باشید حیله آنها آسیب به شما نمیزند زیرا خداوند به آنچه انجام میدهید احاطه دارد.» لذا بررسی جوانب مختلف این آیه با موضوع دشمنشناسی دارای اهمیت است.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان کرد: شاید بتوان مفاهیم اصلی آیه را در ۴ اصل شامل « دشمنان دین حتی از رسیدن خیر و خوشایند ناچیز به مسلمانان ناخرسند هستند»، « خوشنودی دشمنان از گرفتاری اهل ایمان»، «مسلمانان همواره در مغرض توطئه و دسیسه هستند و کوچکترین غفلت زمینه نفوذ دشمنان را فراهم میکند» و «بهرهمندی مسلمانان از تقوی و صبر ارزشمند و نشانه ایمان است» دستهبندی و مورد توجه قرار داد.
حجتالاسلام نظری با بیان اینکه حالات روحی و عکسالعملها از بهترین راههای شناخت افراد است که قرآن در آیات متعدد به توضیح این حالات و عکسالعملها میپردازد، گفت: توجه به این خصوصیات موجب شناخت دوست از دشمن است بنابراین همه امور به ویژه در سیاست خارجی این موضوع دارای اهمیت و کاربرد بسیار است.
این مسئول با تأکید بر اینکه دشمنان لحظهای از احوال مسلمانان غافل نیستند، عنوان کرد: در نشانههای کینه دشمنان با مسلمانان میتوان به این موضوع اشاره کرد که اگر فتح و پیروزی برای مسلمانان به وجود آید موجب ناراحتی دشمنان شده و آنها را به سمت حسادت و توطئهچینی و حتی براندازی مؤمنان پیش میبرد این در حالی است که از سوی دیگر نیز اگر حادثه ناگوار رخ دهد موجب خوشحالی دشمنان خواهد شد.
وی بیان کرد: مسلمانان همواره در معرض توطئه و دسیسه دشمنان بوده و در طول پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون شاهد کینه دشمنان در مقاطع مختلف نسبت به انقلاب اسلامی بودهایم.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین ادامه داد: نکته دیگری که در آیه ۱۲۰ آلعمران باید به آن توجه کرد راههای مقابله با دشمنان است که طبق این آیه باید در برابر کینه دشمنان باید صبر و تقوا پیشه کرد تا حیله و بدخواهی دشمنان آسیبی بر مسلمانان وارد نکند.
این مسئول با اشاره به اینکه هر زمان ملت ایران در برابر کینههای دشمنان ایستادگی و استقامت توأم با تقوی و پرهیزگاری داشته باشند توطئههای آنها خنثی و بیاثر خواهد شد، بیان کرد: خداوند به آنچه دشمنان دین انجام میدهند احاطه دارند لذا آنها نمیتوانند در مسیر کینه و دشمنی خود موفق ظاهر شوند.
وی ادامه داد: مراد از تقوی در این آیه هوشیاری در برابر کیدها و نقشههای دشمنان و مراد از صبر نیز صبر در مسیر پیشرفت مسلمانان، حفظ وحدت و یکپارچگی، خودداری از افشای اسرار، صبر در برابر خشم، پرهیز از اقدام نابجا، تقویت نیروهای اجتماعی و انسجام نیروهای خودی است.
حجتالاسلام نظری در پایان عنوان کرد: در پایان این آیه تقویت روحیه و توجه دادن به امداد مورد توجه است و خداوند میفرماید با توجه دادن به احاطه خویش به اعمال و رفتار دشمنان دین موجبات تقویت مسلمانان را فراهم کرده تا آنها در برخورد با دشمنان مقهور نبوده و با امید به مددهای الهی توطئههای آنها را خنثی کنند.